BattleBrekend


BattleBrekend 2017

Vol trots blikken we terug op een geweldige avond in Het Hart van Marknesse. Goede sfeer, scheurende gitaren, rock 'n roll en rauw stemgeluid. Met recht een avond vol muzikaal geweld!

De jury had een zware dobber want de concurrentie was moordend. De energieke en emotionele set van Baking Buddha gaf uiteindelijk de doorslag. Zij mogen hun plek innemen op het Pop en Rock podium van Baanbrekend Festival 2017.

Hiermee is gelijk de eerste band van de line-up bekend.
We zien jullie graag terug op 10 juni 2017!

Hippie Caught Dancing, Toycar Taxi, Roadcrew en Cream of Cthulhu bedankt voor jullie deelname!De eerste editie van BattleBrekend belooft muzikaal geweld!
Zaterdag 28 januari gaat BattleBrekend los in het Hart van Marknesse.

CVevents organiseert BattleBrekend om diverse redenen; buiten het Festivalseizoen om een vermakelijke muziekavond verzorgen, maar ook om aanstormend talent een podium te bieden. Het wedstrijdelement biedt de deelnemende bands de kans om een plek op Baanbrekend Festival 2017 te winnen. Na de oproep van CVevents in november vorig jaar, hebben zich diverse bands aangemeld. Dit zijn de vijf bands die gaan strijden om speeltijd op Baanbrekend Festival 2017.

Baking Buddha, een stevige Noiserock/Grunge band uit Dronten. Afgelopen november hebben zij de titel ‘Beste band van Flevoland’ in de wacht gesleept op de bandwedstrijd Flavourland.
Seven To One is een 8-koppige Funk/Soul band, bij elkaar gekomen door de muziekopleiding op het Deltion College in Zwolle. Met maar liefst drie zangeressen maken ze van elk optreden één groot feest!
De alternatieve Rockband Between May and April komt uit de Noordoostpolder. De band schrijft haar eigen alternatieve (rock)nummers, met veel emotie en een groots, meeslepend, origineel geluid.
Hippie Caught Dancing, een Blues Rock ‘n Roll band met een energieke liveshow. Een stevige maar zeer toegankelijke sound waarbij de voetjes niet stilletjes op de vloer kunnen blijven staan. Als vierkoppige speeldoos maken ze van elke avond een feestje!
Smash bestaat uit 5 tieners in de leeftijd van 12 tot 14 jaar. De jongste band van deze avond is nu een kleine 2 jaar actief. In 2016 won de band 'Battle of the Bands' tijdens de Popnight in het Muzisch Centrum Emmeloord. Wij vinden het meer dan stoer dat zij de strijd aan durven gaan met de andere bands op BattleBrekend.

De driekoppige jury beoordeelt het potentieel en kiest de winnaar van de avond.
De winnaar zien we 10 juni 2017 weer terug op de tweede editie van Baanbrekend Festival.
De jury bestaat uit Roadcrew frontman Gertjan Koster, die als geen ander weet hoe een muzikaal feestje wordt gemaakt. Ook Tom Vorstius Kruiff geeft zijn vakkundige oordeel. Hij speelt nu in de band Bottles of Love en is oud-bandlid van the Dirty Daddies en Destine. Muzikale duizendpoot Julian Boerema maakt de jury compleet. Host van deze avond is fulltime grappenmaker Toine Giessen.

Hoofdact Roadcrew Band zorgt voor de keiharde afsluiting van BattleBrekend.
De van Urk afkomstige Rockband Roadcrew staat bekend om zijn actieve, ingrijpende en intensieve shows. Een act vol met harde rock en verbazingwekkende nummers. Roadcrew heeft zijn strepen inmiddels meer dan verdiend met de titel ‘Beste Band van Flevoland 2013’, titelsong voor de film ‘De Bende Van Urk’ en talloze optredens door het hele land. In november 2015 heeft de rockband hun debuutalbum ‘Snake in the Dirt’ uitgebracht. Kortom, een echte must-see!

“If the music is good, you dance”

Datum: Zaterdagavond 28 januari
Locatie: Het Hart van Marknesse
Aanvang: 20.00 uur
Entree € 5,- p.p.